Een van de weinige thema’s die belangrijk zijn voor zowel werkgevers als werknemers, is persoonlijk leiderschap. Wanneer medewerkers hun persoonlijk leiderschap vergroten, ervaren ze meer regie en invloed, wat dan weer zorgt voor meer werkplezier en minder stress. Iets wat de organisatie zelf ook ten goede komt. Want blije en positieve mensen die ook nog resultaten boeken: dat wil toch iedereen?<br />

Hoe werkt het proces van persoonlijk leiderschap? Dat lees je in het artikel dat we hier recent over hebben geschreven: Zo werkt persoonlijk leiderschap. Hier leer je beter te luisteren naar je innerlijke kompas. Heb je dat eenmaal onder de knie, dan vertellen we je graag hoe je jouw persoonlijk leiderschap kunt versterken. Dit doe je door jezelf in de volgende vier gebieden te trainen.

Zorg voor jezelf. Ook al heb je geen tijd.

Persoonlijk leiderschap begint bij genoeg slaap, gezond eten en genoeg beweging. Als je je fit voelt en voldoende aandacht schenkt aan jezelf is het makkelijker om keuzes te maken en regie te pakken dan wanneer je moe bent. Het is een cliché maar wel zo waar: je kunt pas voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Investeer dus in je eigen vitaliteit.

Gewetensvraag: Hoe staat het met jouw energie? Op welk punt zou je beter voor jezelf kunnen zorgen? En, hoe kun je zorgen dat dit onderdeel wordt van je dagelijkse routine?

Kies bewust. Ook al is dat spannend.

Persoonlijk leiderschap begint bij vitaliteit, maar soms zit het niet in vitaliteit maar in bewustzijn. Ben je iemand die naar een verjaardag gaat vanuit plichtsbesef maar heb je er eigenlijk helemaal geen zin in? Vind je je werk leuk maar baal je van gedoe in de organisatie? Voel je je soms onrustig, onzeker, ontevreden of ongelukkig? Besef dan dat het blijven hangen in deze emotie je ongelofelijk veel energie kost. Hoe spannend ook: onderzoek je passie en talent, durf te kiezen en omarm de consequenties.

Kies er ervoor om wél naar die verjaardag te gaan en geniet er dan ook van (in plaats van dat je blijft balen dat dit je tijd kost) of kies ervoor om níet te gaan en communiceer dat positief. Kies er vol overgave voor om bij de organisatie te blijven werken of kies ervoor om naar buiten te gaan kijken. Maak een positieve keuze. Zeg niet wat je níet wilt maar kies voor wat je wél wilt. Bijvoorbeeld ‘Ik blijf en ga me inzetten om de dialoog met het management te verbeteren’ of ‘Ik vind het spannend maar ga de stap zetten om voor mezelf te beginnen’.

De weg naar de keuze is misschien eng, maar zodra je echt gekozen hebt komt er heel veel energie vrij. En weet je? Vaak weet je lichaam al lang welke keuze je wilt maken, maar loop je met je ratio nog een beetje achter. Voel en luister naar wat je van binnen vaak allang weet.

Op welk punt voel je nu soms ongenoegen? Wat zegt dat over de keuze die je vanuit je hart al wilt maken maar die je hoofd misschien nog tegenhoudt?

Geef positiviteit en energie. En leer je eigen emoties reguleren.

Met vitaliteit en het maken van bewuste keuzes ben je al een heel eind. Wil je op een effectieve manier invloed hebben, dan doet ook je uitstraling, communicatie en gedrag ertoe. En dan het volgende superbelangrijke punt voor persoonlijk leiderschap: benut emoties en leer ze reguleren. Met emoties is het net als het klimmen op een glijbaan: terwijl je de trap op loopt, stap voor stap, heb je er nog regie over. Als je eenmaal op de glijbaan zit dan neemt de emotie de regie over. Dan laat je je meevoeren door je angst of onzekerheid of slaat je irritatie om in woede, afstand of afkeer. Niet effectief. Leer emoties herkennen en benutten, ontdek je eigen kompas (hoe je je wel wilt voelen) en train jezelf om boodschappen zodanig te brengen dat anderen naar je willen luisteren en je willen volgen (ook als deze kritisch zijn). Kortom: zorg dat je door je uitstraling, gedrag en communicatie invloed krijgt.

Luisteren mensen graag naar je? En kun je door de energie die je uitstraalt anderen makkelijk mee krijgen?

Verantwoordelijkheid. Train jezelf, elke dag.

En naast vitaliteit, bewustzijn en positiviteit gaat het om ‘doen’. Om het nemen van verantwoordelijkheid en continu leren. Zonder dit laatste veld geen ontwikkeling en verbetering. Persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling kun je vergelijken met trainen in de sportschool. In het begin kost het meer energie dan het oplevert, voelt het pijnlijk, onnatuurlijk en ongemakkelijk en wil je het liefst terug in je oude patroon. Dat is ook wat ons brein graag wil: doen zoals het gewend is.

Als je jezelf wilt ontwikkelen dan vraagt dat dus ‘doen’ en zelfdiscipline. Wil je je vitaliteit verbeteren? Weet je welke keuze je zou moeten maken of wil je meer (positieve) invloed? Dan gaat het erom wat je er vanaf nu elke dag mee gaat doen. Maak de keuze en omarm de consequenties. Wil je je gedrag of patroon veranderen? Maak er dan een nieuwe routine van, zoals tandenpoetsen of jezelf aankleden en zet door als je brein zegt ‘dit voelt onnatuurlijk, doe maar weer gewoon’. Wat altijd helpt: vertel anderen wat je gaat doen, dan zorg je voor je eigen stok achter de deur.

Wat ga jij doen? Aan wie kun je het allemaal vertellen zodat ze je aan je eigen plan kunnen houden? En op welk moment wordt dit onderdeel van je dagelijkse of wekelijkse routine?

En zoals het leven is, dient zich als we de ene stap gezet hebben, de volgende vanzelf weer aan. En zo blijven we ons een leven lang ontwikkelen. Prachtig! Wil je meer weten over persoonlijk leiderschap? En misschien weten op welke vlakken jij jezelf verder kunt ontwikkelen? Doe dan de test Persoonlijk leiderschap in het boekje Dit is de maand waarin ik het anders doe.

Je kunt ook contact met ons opnemen, dan sturen we je de test op. Doe dit vooral ook even als je meer wil weten, verder wil praten of bijvoorbeeld een training Persoonlijk leiderschap wil organiseren voor je team.


Ook interessant

Zin in vergaderen

Zo krijg je zin in vergaderen! Oef. Je hebt een dag vól vergaderingen. Daar kijk je niet naar uit. En dat terwijl we meer dan ooit overleggen – hoeveel uur denk je?

Hoe krijgen we mensen dolgraag aan het werk in de zorg en het onderwijs

Dat lukt ons als we dit veranderen

Zo werkt persoonlijk leiderschap

Zo werkt persoonlijk leiderschap: waarom het leven leuker is met een kompas! Herken je dit? Je probeert in een overleg iets uit te leggen, voelt je niet gehoord door collega’s en haakt vervolgens helemaal af.