Oef. Je hebt een dag vól vergaderingen. Daar kijk je niet naar uit. En dat terwijl we meer dan ooit overleggen – wel 400 uur per jaar!

In veel organisaties komt de gemiddelde professional al aan een dag in de week aan overleggen. Dat is 50 dagen of 400 uur per jaar! En voor leidinggevenden ligt het gemiddelde per week vaak nog hoger. Het is een grappige paradox dat we zoveel overleggen en toch constateren dat er in de meeste organisaties meer moet worden samengewerkt. Als je in een organisatie van 150 mensen 60.000 uur beschikbaar hebt om samen te werken, dan moet je met elkaar toch tot de meest prachtige dingen in staat zijn?

De sleutel ligt bij hoe we de overlegtijd die er toch al is veel en veel beter gaan benutten. Hoe zou het zijn als overlegmomenten veranderen in samenwerkingsmomenten? Als er in de contactmomenten die er zijn goede gesprekken over de inhoud plaatsvinden, er echte aandacht is voor de mensen en er rust en ruimte is om af en toe terug- en ook vooruit te kijken?

Dat kan. Hoe, vraag je je natuurlijk af. Hier onze 3 belangrijkste tips.

  1. Kijk anders. Zie overlegmomenten als de momenten waarop je de organisatie in beweging kunt brengen. Zie ze als workshop in plaats van als vergadering. Denk vooraf na over wat het doel is, welk gedrag je wilt oproepen en vervolgens ook welke werkvormen je wilt gebruiken. Bereid elk overlegmoment net zo goed voor als een workshop die je organiseert.
  2. Luister anders. Neem jezelf voor om vandaag in elk overleg extra goed te luisteren naar wat anderen zeggen. Luister niet om te horen wanneer jij zelf iets kunt zeggen. Probeer te horen wat hún boodschap is en welke behoefte erachter zit. Met jouw gerichte focus op luisteren kun je zorgen voor openheid, verbinding en een echte dialoog.
  3. Doe anders. Zit je in een overleg en merk je dat mensen afhaken of de energie weglekt? Blijf niet toekijken of afwachten maar onderneem actie. Doe iets. Benoem wat je ziet, stel een vraag of introduceer een andere werkvorm. Kortom: creëer met jouw gedrag beweging.

Wil je meer weten over hoe je de overlegcultuur in jouw organisatie kunt doorbreken? Of hoe je als voorzitter meer kunt halen uit vergaderingen? Doe dan mee aan een van onze trainingen over werkvormen of nodig ons uit voor een teamactiviteit. Praktisch en succes gegarandeerd.


Ook interessant

Hoe krijgen we mensen dolgraag aan het werk in de zorg en het onderwijs

Dat lukt ons als we dit veranderen

Zo werkt persoonlijk leiderschap

Zo werkt persoonlijk leiderschap: waarom het leven leuker is met een kompas! Herken je dit? Je probeert in een overleg iets uit te leggen, voelt je niet gehoord door collega’s en haakt vervolgens helemaal af.

Zo haal je alles uit je werkoverleg

Zo haal je alles uit je werkoverleg. Stel: je wilt dat je collega’s meer gaan samenwerken. Gebruik dan eens een (andere) werkvorm om het patroon te doorbreken.