Zo doorbreek je negatieve gedachten

Gemiddeld heb je als mens maar liefst 120.000 gedachten per dag. Hiervan zijn er zo’n 90.000 niet effectief of zelfs negatief. Ouch!

3 tips om effectief te overleggen aan de telefoon

3 tips om effectief te overleggen aan de telefoon Nu iedereen zoveel mogelijk thuis werkt en overleggen veelal telefonisch plaatsvinden, geven we je enkele tips hoe je dat op constructieve manier kunt doen.

Jezelf motiveren kun je leren

Jezelf motiveren kun je leren Waarom is de een gemotiveerder dan de ander om iets te leren, te bereiken? En wat heeft ‘je manier van denken’ (mindset) daar eigenlijk mee te maken?

Behulpzame werknemers zijn succesvoller

Behulpzame werknemers zijn succesvoller Daar waar medewerkers elkaar helpen, aardig zijn en hun kennis delen, doen organisaties het in meerdere opzichten beter dan andere.

Stuur jezelf een brief uit.. de toekomst

Stuur jezelf een brief uit de toekomst Herken je dat? Je neemt te weinig tijd om stil te staan bij wat je wil in de toekomst.

Puberbrein in de klas

Puberbrein in de klas Iedereen die in onderwijsland met jongeren te maken heeft, weet welke sprong zij maken in de puberteit.

Dag van de leraar: terecht & nodig

Je hebt Moederdag en Vaderdag. Wereld Linkshandigendag, Broer- en Zussendag. En er bestaat De Dag van de Leraar. Terecht dat ook deze groep een eigen feestdag verdient.

Gebruik werkvormen tijdens overhoringen (voor docenten)

En ook de toetsweek wordt er een stuk gevarieerder van De klassieke vorm van toetsen kennen we natuurlijk allemaal. Een blaadje met vragen die de leerlingen beantwoorden. In stilte en individueel.

E-werkvormen: een must voor online vergaderingen

Vergaderen op afstand, we doen het steeds vaker. Maar hoe hou je het ook effectief? Het is een kunst om een online vergadering te begeleiden waarin alle deelnemers actief meedoen.