• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
info@2knowhow.nl   071 576 8319
2KNOWHOW

2KNOWHOW

Experts in leren en veranderen

  • inspirerende
    Leiders
  • effectieve
    Teams
  • veerkrachtige
    Medewerkers
  • actief online
    Overleg
  • activerend
    Opleiden
  • voor de
    Zorg

  • Shop


Covid Support Pakket

Home / Covid Support Pakket

Interesse in een lezing, workshop of andere tools of wil je meer weten? Neem dan contact op met 2KNOWHOW door een mailtje te sturen aan info@2knowhow.nl of klik op onderstaande button. We kijken uit naar je reactie!

1. Lezing 

Online Werkvormen
Van het ene op het andere moment verloopt het werk in het onderwijs en bedrijfsleven grotendeels digitaal. Een enorme, maar noodgedwongen overgang, die ook de komende tijd nog de realiteit zal blijven. Belangrijk dus om het online werken stevig vorm te geven. Wat opvalt is dat we vaak nog steeds vergaderen en lesgeven alsof we nog fysiek bij elkaar zijn. Met als gevolg dat het voelt als hard werken en de interactie en het gewenste resultaat achterblijft. Lichaamstaal en energie is veel minder voelbaar in online sessies en daarmee minder spontaan te beïnvloeden als facilitator. Online communicatie vraagt meer voorbereiding. Dit vraagt meer dan alleen de technische vaardigheid van het platform. Juist nu zijn werkvormen HET instrument waarmee je gewenst gedrag in je trainingen, lessen en overleggen oproept én tot resultaat komt. In dit uur vullen de deelnemers hun rugzak met allerlei werkvormen die ze zelf direct kunnen toepassen. 

Psychologie achter het brein
In deze lezing schetsen we de huidige werkcontext door wetenschappelijk onderzoek te koppelen aan de huidige uitdagingen waar iedereen die op afstand en online werkt mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van een vaste dagstructuur, het missen van verbinding met collega’s, de veranderde werkdynamiek en de bijzondere thuissituatie.  De lezing is interactief: we betrekken de groep door middel van polls, online prikborden (zoals Padlet) en prikkelen hen ook door de chat actief te benutten. De deelnemers worden zich bewust van wat ze nodig hebben om op een prettige manier online te kunnen werken en hun leven ook ten tijde van Corona vanuit eigen regie vorm te geven. Na de lezing zijn ze geïnspireerd en hebben ze praktische tips hoe ze de komende periode effectief en vitaal kunnen blijven.  

Deze lezing kunnen we voor leidinggevenden verlengen met een half uur waarin we concrete tips geven waar leiders mee aan de slag kunnen.  

Het rimpeleffect van Covid-19
Deze lezing is gebaseerd op een wetenschappelijk artikel van Michaéla Schippers, Hoogleraar psychologie en behavioral management, Erasmus Universiteit. Zij schreef over de rimpeleffecten die de lockdown op onze samenleving hebben, waarbij ze dieper ingaat op de indirecte gevolgen ervan.  

Tijdens deze lezing wordt er erkend dat de lockdown gepaard kan gaan met zwaardere emoties zoals verdriet en dat het ervaren van deze emoties volstrekt normaal is. Het erkennen van deze emoties kan leiden tot een acceptatie ervan. Vanuit het accepteren, kan je je aanpassen en doorgaan. Tijdens deze lezing geven we ook tips mee hoe je weer meer perspectief en plezier kan vinden, ondanks alle corona maatregelen.   

Grip op (online) groepsdynamiek
Deze lezing richt zich op het kennen van je eigen communicatiestijl en het herkennen van de stijl van anderen zodat moeizame gesprekken en overleggen gemakkelijker gaan verlopen.  

Iedereen herkent dit wel: met de een heb je direct heel gemakkelijk contact en zit je op één lijn. Met de ander is het zoeken en kan het soms voelen alsof je communiceert op verschillende golflengtes. In feite is dat ook zo. Als leidinggevende heb je uitdaging om op zoek te gaan naar de juiste ‘ingang’ van de ander. Juist nu het online werken de norm is, is het belangrijk om focus te houden hoe je de contactmomenten die je hebt met je mensen, zo goed mogelijk benut. 

2. Workshops medewerkers 

Vitaal & veerkrachtig
Vitaal en veerkrachtig blijven valt niet altijd mee. Zeker nu niet, in een tijd waarin er continue veel verandert. Hoe ga jij hiermee om? Welke mentale en emotionele spanning geeft het jou? Tijdens deze verdiepingsworkshop leer je hoe jouw brein hiermee omgaat en of het in de stress-stand staat of open is voor verandering. Je leert wat jij zelf kan doen om de balans weer te herstellen en hoe je je blijvend vitaal en veerkrachtig kan voelen. 

Positief & Productief
Hoe zorg je ervoor dat je positief en productief blijft en je de juiste dingen doet? Belangrijke elementen voor een positieve en productieve dag zijn structuur, focus en ritme. We reflecteren op hoe dit er voor jou uitziet, wat jij nodig hebt in een goede dagindeling, zodat jij na deze verdiepingsworkshop een eigen actieplan hebt om invloed te nemen op jouw dag en de output hiervan.  

Werkplezier vergroten
Deze verdiepingsworkshop richt zich op het vergroten van je werkplezier van de medewerkers. Juist in deze tijd waarin alles aan verandering onderhevig is, mensen vanuit huis werken, elkaar niet meer face-to-face zien, werk en privé door elkaar lopen en je niet meer zomaar alles kunt plannen is dit een belangrijk thema. In 2 sessies van 2 uur gaan we in op de vraag “Hoe is het nu met jou en hoe kan jij je werkplezier vergroten?” We geven je handvatten hoe je invloed kan nemen op belangrijke elementen; namelijk je gedachten, gedrag en gevoel. 

Online lesgeven
Met Covid als concrete aanleiding heeft het onderwijs zich in de afgelopen periode in sneltreinvaart gedigitaliseerd. Lessen verlopen via MS Teams of Zoom en de docent heeft nog meer dan eerst een uitdagende groepsdynamiek te managen. Met als risico dat het doel van de les minder gemakkelijk wordt behaald. Docenten geven aan dat het ‘hard werken’ is, dat de groep passief is en weinig interactie laat zien, dat het stil blijft als ze een vraag stellen aan de studenten. Wij geloven dat docenten nog meer uit hun lessen en onderwijsmomenten kunnen halen met behulp van (online) werkvormen. Werkvormen waarmee ze grip krijgen op groepsdynamiek. Niet meer het gevoel hebben zelf hard aan het werk te zijn. Maar interactie, verbinding en resultaat oproepen vanuit een duidelijke sturing door middel van een goed gekozen aanpak. In deze workshop ervaren docenten zelf wat de kracht van werkvormen is, ze breiden hun repertoire uit met werkvormen voor toepassing in hun eigen les en ze leren hoe je gericht een werkvorm kiest passend bij het doel van de les. Na afloop van deze workshop zijn docenten geïnspireerd en hebben ze praktische handvatten om het online onderwijs effectief en verbindend te maken.  

3. Workshop voor leidinggevenden 

Opnieuw koers bepalen
We zitten met elkaar in een storm, hoelang die duurt is nog onduidelijk. Wat wel helder is dat jij als leider juist in deze tijd richting moet geven. Het team heeft een nieuw toekomstperspectief nodig. Ze volgen alleen als jij sturing geeft. Doe je dit niet, dan bepaalt iedereen voor zichzelf de prioriteiten. Mogelijk wil je inhoudelijk andere prioriteiten stellen. Of wil je nu iedereen die op afstand werkt nog meer sturen op kernwaarden? Belangrijk dat je een duidelijk, inspirerend en persoonlijk verhaal hebt waardoor mensen met je mee willen bewegen. In deze workshop kom je tot een helder en pakkend verhaal waarmee je direct je team kan meenemen. 

Inspelen op gedrag & behoeften
In deze workshop neem jij je team onder de loep. Wie vraagt nu in deze tijd in het bijzonder je aandacht? Welk gedrag signaleer je bij deze medewerkers? En wat laat jij zien in het contact? We duiken in de patronen die achter het gedrag liggen. Welke behoeftes schuilen er onder? En in hoeverre ben je zelf onderdeel van dit patroon? Iemand die klaagt en roddelt heeft mogelijk ontzettende behoefte aan duidelijkheid omtrent de koers nu ten tijde van Covid. Door als leider in zo’n geval meer aandacht te geven aan het perspectief en de richting waar het team op koerst, kun je deze behoefte gemakkelijk invullen en zal direct het gedrag veranderen. Dit is effectiever dan het continu moeten corrigeren van het negatieve gedrag dat je ziet en ervaart. In deze workshop leer je anders kijken naar hoe jij gedrag kan beïnvloeden en zelf daarin ook een voorbeeldrol kan pakken.  

Online ontwikkelgesprek
Ook in deze tijd wil je dat leidinggevenden coachend zijn richting hun teamleden. Juist omdat er veel gebeurt en veel mensen spanning, stress en onrust ervaren. Daarmee is dit ook een goede gelegenheid om je te ontwikkelen als mens en als professional. In deze sessie leren we leidinggevenden online verdiepende gesprekken te voeren. 

Hoe krijg je de openheid en verbinding die je nodig hebt? Hoe maak je de medewerker verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling? Het gaat over tijd maken, over doorvragen en samenvatten en over perspectieven aandragen. We reiken hier een set van werkvormen aan waarmee de leidinggevenden ook online verbinding kunnen leggen en hun teamleden in online 1-op-1 gesprekken uitstekend ‘aan’ kunnen zetten.  

Online Faciliteren
Bijna alle contactmomenten verlopen tegenwoordig online. Inmiddels kunnen we allemaal redelijk uit de voeten met online platforms als Zoom, MS Teams en WebEx. Wat echter opvalt is dat we onze ‘normale’ werkwijze verder niet heel erg aangepast hebben. We zetten uit onszelf geen andere vormen in terwijl er online veel meer uitdagingen zijn als het gaat om groepsdynamiek. Je ziet niet de lichaamstaal van de mensen en het betrekken van mensen vraagt nog meer dan in gewone overleggen of tijdens een gewone presentatie. Daarmee is het belangrijk dat je als leidinggevende/ voorzitter/ spreker ook de basisvaardigheden krijgt om interactie en betrokkenheid te creëren online. Tijdens deze sessie leren deelnemers hoe je online een gesprek faciliteert, je boodschap overbrengt en mensen actief en betrokken houdt. Dit vraagt sturing op het proces, maar ook op de vorm. Iedereen vult zijn rugzak met eenvoudige, maar doeltreffende werkvormen waarmee ze dit zelf kunnen doen in hun 1-op-1-overleg, vergadering of sessie.  

4. Tools en ondersteuning 

  • Reflectiekaartenset
  • Digitale reflectiekaartenset 
  • Welearning 
  • Groot online werkvormenboek 
  • Procesbegeleiding bijeenkomsten 

 

Vragen of interesse?

Sterren rating

Onze klanten geven ons gemiddeldeen 4,5 (van de 5 sterren). Daar zijn we heel trots op!



95% raadt ons actief aan bij bekenden. Wil jij weten waarom?
Lees alle reviews op Google. Natuurlijk van echte klanten.

Footer

2KNOWHOW

Kanaalpark 140
2321 JV Leiden

+31 71 576 83 19
info@2knowhow.nl

Volg ons op social media

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Video

Praktisch

Onze aanpak is gericht op de toepassing in de praktijk. Wetenschappelijke inzichten vertalen we op een praktische manier naar dagelijkse acties en aandachtspunten.

Innovatief

Al 20 jaar lang zijn we in ontwikkeling. En dat blijven we. Alles wat gezond is groeit, beweegt en ontwikkelt. Graag bieden we jou inspiratie om jezelf, je team of jouw organisatie verder te ontwikkelen.

Over 2KNOWHOW

Homepage
Over ons
Onze filosofie
Onze klanten
Het team
Publicaties / Artikelen
Contact met ons
© 2020 - 2KNOWHOW - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Klachtenprocedure - Annuleringsregeling - Met ♡ gemaakt door RaketNet
Wij maken gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan en accepteert u het cookiebeleid. OK Meer weten?
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.