eBook

Corona Reflectievragen

De afgelopen maanden waren intensief. De coronacrisis heeft impact gehad op iedereen. Sommige teams werk(t)en vanuit huis, anderen op locatie maar met een andere focus. De coronacrisis heeft invloed gehad op de energie en groepsdynamiek en in sommige gevallen ook op de vorm en inhoud van het werk.

eBook

Miniboek werkvormen voor de zorg

Met 130 werkvormen willen we opleiders, supervisoren, werk- en praktijkbegeleiders en leidinggevenden inspireren om het rendement van hun leer-, overdrachts- en andere werkmomenten te vergroten.

eBook

Online vergaderen

Hoe houden we contact met elkaar vanuit huis, hoe maak ik ons online overleg efficiënt en hoe pak ik dit als voorzitter goed aan?

eBook

Online lesgeven

Hoe vertaal je vakinhoudelijke lessen naar online onderwijs? Hoe maak je online lessen inspirerend en actief? Dit EBOOK geeft houvast en inspiratie voor alle docententeams die in razend tempo hun onderwijs online aanbieden.

eBook

Versneld leren in het werk

Hoe leid je collega’s versneld op? Een actuele vraag in de zorg. In dit EBOOK delen we vijftien werkvormen voor versneld leren in het werk.

eBook

Invloed op de cultuur

Dit eerste EBOOK gaat over “Organisatiecultuur – hoe je een gezond werkklimaat creëert”. De cultuur is de manier waarop mensen in de organisatie met elkaar omgaan, én met mensen buiten de organisatie.

eBook

De kracht van werkvormen

Onze basis: werkvormen. Daar gaat ons nieuwste EBOOK over. Wat zijn werkvormen en wat levert het op als je meer nadenkt over de vorm waarin je kennis overdraagt, een onderwerp bespreekt of tot besluiten wilt komen?

eBook

Omgaan met stress

Als je beter wilt leren omgaan met stress, helpt het om stresssignalen vroegtijdig te herkennen én ook om te weten hoe je brein werkt. Want wat gebeurt er in je lichaam als stress langdurig aanhoudt? Kennis over je brein helpt je om te weten wat er nodig is om je eigen stressmechanismen te doorbreken.

eBook

Communicatiestijlen

Communiceren met anderen doen we de hele dag. Met allemaal verschillende mensen. Met de ene collega zit je veel makkelijker op eenzelfde golflengte dan met de ander. Maar hoe werk je dan samen met iemand die totaal anders denkt en werkt dan jij?