Introductie

Je bent manager, trainer, coach, docent of facilitator en in die rol zit je vergaderingen voor, geef je les of zorg je ervoor dat bijeenkomsten soepel verlopen. Om dergelijke interacties zo aansprekend en effectief mogelijk te maken, kunnen werkvormen bijzonder goed van pas komen. Maar wat zijn werkvormen en ‘what makes them tick’?

Wat zijn de werkvormen?

Werkvormen zijn het basisgereedschap voor iedereen die met groepen werkt. De aanpak die je daarbij als begeleider kiest, de (werk)vorm, is namelijk direct van invloed op het gedrag van de groep. Dit betekent dat je gedrag kunt sturen door te variëren met de werkvormen die jij inzet. Wil je zorgen dat de inhoud blijft hangen? Wil je openheid creëren? Juist een discussie op gang brengen? We leren je welke werkvormen je in dat geval het beste kunt hanteren.

Wat gaan we doen?

De workshop werkvormen geven we zowel online als fysiek (indien gewenst op jouw locatie of op het kantoor bij 2KNOWHOW). Tijdens de workshop gaan we oefenen met diverse werkvormen zodat je direct kunt zien hoe ze het beste gebruikt kunnen worden en hoe je daarmee de effectiviteit van bijeenkomsten vergroot.

In het kort

  • Interactief en energiek
  • Leren door te doen
  • Op basis van onze techniek
  • Persoonlijk én voor groepen

Wat levert het op?

Je krijgt inzicht in de didactische principes achter werkvormen: waarom is de vorm die je kiest zo bepalend? Door het je met praktische voorbeelden te laten ervaren, weet je na deze training precies wat je moet doen om het gedrag op te roepen dat leidt tot het beoogde resultaat. Deelnemers zijn na afloop verbaasd over de bruikbaarheid van werkvormen en enthousiast over de vooruitzichten om ze in eigen praktijk in te zetten.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training of direct een afspraak maken? Neem contact op met onze trainers en zet die cruciale eerste stap richting duurzame verandering. Bel ons direct op onze mobiele kantoor telefoon.

06-28110386

info@2knowhow.nl

Contact opnemen

Gerelateerd